torstai 19. helmikuuta 2009

Hienoa, pojat!

Jääkiekkoliittoa on haukuttu joka paikassa viimeisten vuosien aikana sekä edestä että takaa. Osin aiheestakin. Nyt näihin lukuisiin valituksiin ja haukkumisiin on kuitenkin vastattu.

Hyvät ihmiset, tämän päivän jälkeen Erkka Westerlund on samassa veneessä jälleen Jääkiekkoliiton kanssa - ja ennen kaikkea Jukka Jalosen kanssa: Jääkiekkoliitto kertoi, että herrat tulevat linjaamaan yhdessä kotimaista huippujääkiekkoa seuraavan kahden vuoden ajan.

Se on sama asia kuin viime keväänä, jolloin Videotuomarit laitettiin saman kameran eteen, ja voi pojat mitä kaikkea kaksikko Vesa Rantanen ja Tuomas Nyholm saivatkaan viime keväänä aikaan. Analyysejä ja naurua.

Analyysejä ja toimintaa odotetaan myös Jaloselta ja Westerlundilta. Westerlundilla on erittäin paljon annettavaa suomalaisen jääkiekkoon, sillä sitä tiedon määrää ja sitä kuuluisaa jääkiekon käytännöllistä toteuttamista filosofilla riittää. Westerlund on yksinkertaisesti Suomen kovin jääkiekkotieteilijä ja ehdottoman omassa sarjassaan siinä hommassa.

"Westerlund vastaa SJL:n ja Vierumäen urheiluopiston jääkiekkotoimintojen johtamisesta ja kehittämisestä koordinoidusti, apunaan Jääkiekkoliiton ja Vierumäen henkilöstö", kerrotaan liiton kotisivuilla.

Mitä tämä kaikki sitten tarkoittaa?

No, ainakin sitä, että nyt kiekko-Pohjolassa palataan pitkästä, pitkästä aikaa juurille, oikeaan jääkiekkotekemiseen. Nyt Jääkiekkoliitossa on lopetettu höpöhöpöjuttujen selittäminen. On alettu ihan oikeasti panostaa kaikkeen siihen, mikä on tärkeää. Tekemiseen, tekemiseen ja tekemiseen.

Nuorien pelaajien kehittäminen, suomalaisen jääkiekkojärjestelmän parantaminen joka sektorilla ja tulevaisuuden suunnittelu huippukiekon osalta tulevat olemaan Westerlundin kaksivuotisen projektin tärkeimpia kohteita.

Westerlund ja Jalonen on sellainen yhtälö, että kiekkofanit voivat pitkästä aikaa nukkua turvallisia yöunia, kun Suomi-lätkä on osaavissa käsissä.

Maljapuheet on puhuttu - nyt on toteuttamisen aika!

Ei kommentteja: